ARTVİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim-Öğretim Sezonunun İlk Yarısının Sona Ermesi Dolayısıyla Karne Dağıtım Töreni Düzenlendi

2015-2016 Eğitim-Öğretim Sezonunun İlk Yarısının Sona Ermesi Dolayısıyla Karne Dağıtım Töreni Düzenlendi

   Artvin´de 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı 27.259 öğrencinin karnelerini almaları ile tamamlandı.  Tatilin ardından eğitim öğretim yılının ikinci yarısı 8 Şubat Pazartesi başlayacak ve 17 Haziran’da sona erecek.  

   Artvin Merkez İmam - Hatip Ortaokulu´nda gerçekleştirilen karne törenine ; Artvin Vali Vekili Önder COŞĞUN, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan YAZAN, Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil KAHVECİ, Okul Müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

  Artvin Merkez İmam - Hatip Ortaokulu idareci, öğretmenler ve öğrencilerin karne töreni için hazırladığı programda; öğrenciler Müzik Öğretmeni Zafer BAK eşliğinde şarkılar söylediler ve yıl boyunca yapılan çalışmalardan örnekler gösterdiler.  Eğitim öğretimin önemine ilişkin şiirlerinde okunduğu törende Okul Müdürü Hüseyin ŞİMŞEK´in açılış konuşmasının ardından konuşan Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil KAHVECİ;

   "2015-2016 Eğitim öğretim yılına 9-10-11 Eylül 2015 tarihler arasında il merkezinde gerçekleştirilen Artvin 3´üncü Eğitim Çalıştayı ile eğitim öğretim faaliyetlerinin planlanmasıyla başlandığını söyledi. 

   Bu planlama doğrultusunda tüm paydaşlarla birlikte eğitim-öğretim faaliyetlerine yön verdiklerini belirten Kahveci; "Birinci dönemde okullarımızda akademik etkinliklerle birlikte, öğrencilerimizin derslerdeki başarı oranlarını artırılmasına katkı sunmak, sanat, spor ve kültürel alanda gelişimlerini desteklemek amacıyla il genelinde oluşturulan kurs merkezlerimizde 742 öğretmen görev yapmış ve bu kurslardan 9 bin 279 öğrencimiz istifade etmiştir. II. Dönem için ise ilimizde 10 binin üzerinde öğrencimiz Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına müracaat etmiştir.

   ARTBAP (Artvin’de Başarıyı Artırma Projesi) kapsamında sürdürülen kitap okuma etkinlikleri, değerler eğitimi faaliyetleri, veli ziyaretleri, öğrenci koçluğu, sosyal etkinlikler, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini katkı sunacak olan hizmetiçi eğitim faaliyetleri de ilimizde başarıyla uygulanmıştır. Yapılan bu çalışmalar 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem Ortak Sınavlar (TEOG) sonuçlarına yansımış olup, ilimizin başarı seviyesinde artış olduğu görülmüştür. TÜBİTAK projelerine katılım, öğrenci ve öğretmenlerimizin kullanımına açılan EBA (Eğitim Bilişim Ağı) kullanımında da Artvin ili olarak oldukça iyi noktalara gelmiş bulunmaktayız. Bu başarıda emeği bulunan tüm yöneticilere, değerli öğretmenlerime, okul ve kurum personellerimize, okul aile birliklerimize, velilerimize ve tüm eğitim paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. 

   Eğitim öğretim faaliyetlerimizde bizleri sürekli destekleyen başta Valimiz Sayın Kemal Cirit’e, milletvekilimiz sayın Dr. İsrafil Kışla’ya ve tüm paydaş kurumlarımıza şükranlarımı sunuyorum. İlimizde öğrenim gören tüm öğrencilerin kişisel, duygusal ve ruhsal gelişimlerini en iyi şekilde tamamlamanız için gerekli tüm çabayı başta siz öğrenciler ve öğretmenlerimiz olmak üzere değerli anne ve babalarınızın gösterdiğinden hiç şüphemiz yok. Sevgili öğrenciler, Eğitim öğretimde bir yarıyılı tamamlayarak karnelerinizi aldınız. Her birinizi gayretlerinizden dolayı kutluyorum. Notlarınız ne olursa olsun, hiçbir zaman ümidinizi ve cesaretinizi kaybetmeyin. Hayata sıkı sıkı sarılın. Başarmak için daima gayret edin. Yapabileceklerinizi, yeteneklerinizi en iyi bilen sizlersiniz. Derslerden yüksek ya da düşük not almış olabilirsiniz. Sonuç ne olursa olsun, hayata dair umudunuzu, cesaretinizi; başarıya olan inancınızı, başarabileceğinize dair güveninizi hiç yitirmeyin. Başta öğretmenleriniz, anne-babalarınız olmak üzere, hepimiz size destek olmak, sorunlarınızı çözmek, güzel ve mutlu bir eğitim ortamında başarılı öğrencilik geçirmeniz için elimizden geleni yaptığımızı unutmayın. Sizler hava şartları ne olursa olsun kendinize bir değer katmak için okulunuza gelip yoğun bir gayret gösterdiniz. Şimdi ailenizle birlikte karnenizi alarak sevincinizi doyasıya yaşamanızı istiyorum. Çünkü karnenizde sizin bir dönem boyunca özel çabalarınız, başarılarınız, sevinçleriniz var. Tatili iyi bir şekilde öncelikle kaliteli dinlenerek, ikinci döneme eksiklerinizi tamamlayarak ve her zaman önem verdiğimi bildiğiniz kitap okuyarak ailenizle birlikte sağlık ve mutluluk içinde geçirmenizi diliyorum.

   Saygıdeğer veliler, çocuklarımızı sadece dönem veya yılsonunda aldıkları notlarla değerlendirmeyiniz. Bazı öğrencilerimizin karnelerinde arzu edilmeyen notlar olabilir. Ancak bu, çocuklarımızın sistemli ve düzenli çalışmalarıyla her zaman telafi edilebilecekleri bir durumdur. Yeter ki siz onlara güvenin ve değerli olduklarını hissettirin. Sizler, başarının gizli kahramanları, çocuklarınız için büyük fedakârlıklar göstererek eğitimlerini sürdürmelerini sağlarken sıkıntılar çektiniz. Anne ve baba olarak çocuklarınız için ne kadar büyük fedakârlıklar gösterdiğinizi biliyorum. Ama unutmayın, en önemli varlığımız geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, eğitim öğretim faaliyeti içinde gösterdikleri çaba, her şeyin üstündedir. Çocuklarımız en başta sevgi ve saygınızı hak ediyorlar. Çünkü hepsi sizi çok seviyor, bunu anlamak için tatili onlarla birlikte geçirin, birlikte kitap okuyun, birlikte oyun oynayın. Göreceksiniz ki çocuklarınız, daha başarılı olacaklardır. Siz değerli velilerimize çocuklarınıza, öğretmenlerimize ve okullarımıza gösterdiğiniz her türlü destek için İl Milli Eğitim Müdürü olarak yürekten teşekkür ederim.

    Kıymetli meslektaşlarım; sizin, hoşgörülü, sabırlı, özverili ve sevgi dolu yüreğiniz sayesinde yetiştirdiğiniz öğrenciler için ne kadar fedakârca çalıştığınızı çok iyi biliyorum. Geleceğimiz olan öğrencilerin yetişmesinde en büyük pay şüphesiz size aittir. Yorucu ama en az onun kadar mutluluk veren bir mesleği icra ediyorsunuz. Öğrencilerinizin bilgi ile donanmış, sosyal başarısı yüksek, kendini ifade edebilen, sosyal faaliyetlerde etkin rol alabilen, öğrenmeye açık, evrensel değerlerle birlikte milli ve manevi değerleri benimsemiş fertler olarak hayatın her alanında başarılı bireyler olabilmeleri için bir dönem boyunca yoğun bir şekilde emek verdiniz. Artvin Başarı Arttırma Projesi ile ilimizde eğitimin çıtasının yükselmesindeki gayretlerinizden dolayı öğrencilerimiz ve velilerimiz adına sizlere içtenlikle teşekkür ediyorum.Bu düşünce ve inançla hizmetlerin en kutsalını üstlenmiş fedakâr yöneticilerimize, görevinin sorumluluğunu bilen değerli öğretmenlerimize, geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimize, okul aile birliği üyelerine, yardımcı personelimize sevdikleriyle birlikte sağlıklı, güzel bir tatil geçirmelerini temenni ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

    Artvin Vali Vekili Sayın Önder COŞĞUN, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erkan YAZAN, Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil KAHVECİ bazı sınıflara girerek öğrencilere karnelerini çeşitli hediyelerle birlikte verdiler. ÇOŞĞUN; öğrencilerden yarı yıl tatilini iyi bir şekilde dinlenerek eğlenerek geçirmelerini ve ikinci döneme daha zinde ve iyi bir ruh haliyle başlarını istedi. Öğrenciler mutlu bir şekilde 15 günlük tatile başladılar.

23-01-201623-01-201623-01-201623-01-201623-01-201623-01-201623-01-201623-01-201623-01-201623-01-201623-01-201623-01-201623-01-201623-01-201623-01-201623-01-201623-01-201623-01-2016

Dere Mah. Şehit Ömer Zeki Varan Sok. No35 - 0 466 280 98 00 / 0 466 280 98 01

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.