ARTVİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu 1.Toplantısı Yapıldı

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu 1.Toplantısı Yapıldı

   6 Kasım 2015 Cuma günü, Artvin Valiliği Çoruh Toplantı Salonunda Vali Yardımcısı Önder COŞĞUN başkanlığında gerçekleştirilen Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil KAHVECİ, İl ve İlçelerin Halk Eğitimi Merkezi Müdürleri ve çeşitli kurumlardan temsilciler katıldı.

   Toplantı, Vali yardımcısı Önder COŞĞUN’un katılımcıları selamlamasıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil KAHVECİ, Gündem maddeleri doğrultusunda Hayat Boyu Öğrenmenin amacı, kapsamı ve yararlarını dile getirerek 2014-2015 eğitim öğretim yılında Artvin genelinde açılan kurs ve kursiyer sayıları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 

   İlimiz genelinde, 1 Eylül 2014-31 Ağustos 2015 tarihleri arasında 39 tane okuma-yazma kursu, 741 tane mesleki ve teknik kurs, 515 tane de genel kurs olmak üzere toplam 1291 kurs açıldığı bilgisini vererek bu kurslara toplam 25005 kişinin iştirak ettiğini bildirdi. 

   İlimizde Okullar Hayat Olsun Projesine 53 okulun dâhil olduğunu ve proje kapsamındaki bu okullarda 2014-2015 eğitim öğretim yılında açılan 479 kurstan toplam 8.486 kişinin istifade ettiğini bildirdi. İlimizin Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında yürüttüğü faaliyetlerle geçen yıl Türkiye üçüncüsü olduğunu dile getiren KAHVECİ,  bu başarıda katkısı bulunan bütün paydaşlara teşekkürlerini sundu. Bu proje kapsamında açılan kursların (aile eğitimi kursları, halk oyunları kursları, spor, sanat ve bilgisayar kursları vb.) verimliliğinin arttırılmasıyla ilgili olarak; protokolü imzalayan taraflarla koordinasyonun sağlanması, açılan kurslarda temizlik, ısınma ve güvenliği sağlayacak personel görevlendirilmesi,  Okullar Hayat Olsun Projesinin, Aile Eğitimi Programlarının, Açık Öğretim Ortaokulu,  Açık Öğretim Lisesi faaliyetlerinin tanıtımının etkin bir şekilde yapılması yönünde kararlar alındığını vurguladı.

    Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında 2014-2015 Eğitim öğretim yılında il genelinde açılan 24 Aile Eğitimi Kursuna toplam 466 kişinin katılım gösterdiğini ifade etti. Aile eğitimlerinin ehemmiyetine vurgu yapan Abdulcelil KAHVECİ, bu eğitimlere bu yıl katılımın daha da artırması için velilerin teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. 

    Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi kapsamında MEB ve YEŞİLAY arasındaki protokol doğrultusunda yürütülen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi (TBM)’nin 2015 mayıs ayında 12. sınıflara  yönelik yapıldığını, merkez ilçe ve diğer yedi ilçede açılan 32 kurstan toplam 1.504 öğrencinin istifade ettiğini belirtti. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında da Halk Eğitimi Merkezleri tarafından gerekli destek sağlanarak, öğrenci, veli ve halkımıza yönelik çalışmalar yapılacağını belirtti.

   Lise mezunlarına yönelik Destekleme ve Yetiştirme Kurslarıyla ilgili olarak ise 2015 Eylül ve Ekim aylarında tanıtım ve duyuruların afiş, broşür ve web siteleri aracılığı ile yapıldığını,  bu kurslara katılmak isteyen mezunlar ile kurslarda görev almak isteyen öğretmenlerin başvurularının https://e-kurs.eba.gov.tr  adresinden alındığını hatırlattı. Bu eğitim öğretim yılında bu kurslara ilimiz genelinde toplam 350 kişinin katılım gösterdiğini, KPSS kurslarıyla ilgili olarak yaklaşık 160 kişinin müracaatının olduğunu, KPSS kurslarına 4 Kasım 2015 tarihi itibariyle başlandığı bilgisini verdi.

   İşbirliği ile istihdama yönelik ilimizde 2014-2015 eğitim öğretim yılında açılan 60 kursa 1798 kişinin katımının gerçekleştiğini ve sertifika sahibi olduklarını ifade etti. 

   Gündem maddeleri doğrultusunda Açık öğretim kurslarından bahseden KAHVECİ; Açık öğretim okullarında okuyan öğrencilere yönelik destekleyici kursların gelen taleplere göre açıldığını, eğitimi yarım kalan veya daha üst öğrenime devam etmek isteyen bireylerin her fırsatta teşvik edilerek Halk Eğitimi Merkezlerine yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

   Okuma-yazma kurslarıyla ilgili olarak ise kursların, Halk Eğitimi Merkezlerince sürekli olarak açıldığını ifade ederek,  TÜİK tarafından verilen okuma yazma istatistiklerinin düzenli güncellenmesi ve okumaz yazmazların ev adreslerine ulaşılmasını sağlayacak yazılım alt yapısının oluşturması ile eğitilecek bireylere kolayca ulaşılabileceğini,  muhtarlar, aile hekimleri ile işbirliği yapılarak okumaz yazmazlara ulaşılarak eğitimlerinin tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi. 

   İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil KAHVECİ, bunların dışında sosyal kültürel kurslar, mesleki ve teknik kurslar (Arıcılık, Elektrik tesisatçılığı, Aşçılık, İş makinaları kursları, Engelli bakımı kursları, Sürü yönetimi elemanı kursları) ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatları (Halıcılık, ahşap hediyelik eşya, sepet örücülüğü, bakır işlemeciliği vb.)  ile ilgili bilgi vererek el işi ürünlerin pazarlanması için kamu kurum ve kuruluşlarının da desteğiyle yerel imkânlarla satış reyonlarının oluşturulup unutulmaya yüz tutmuş eserlerin yaşatılmasıyla birlikte,  kursiyerlerin kendi satacakları ürünlerinden gelir sağlayabileceklerini ifade etti.

   Toplantının sonunda Hayat Boyu Öğrenme kapsamında açılan ve açılması planlanan kurslarla ilgili İl ve İlçe Halk Eğitimi Merkezi müdürleri söz alarak görüşlerini belirttiler. Diğer kurumlardan katılanların da görüş ve önerileri alınarak bu eğitim öğretim yılının verimliliğinin arttırılması yönünde kararlar alındı.

   Vali yardımcısı Önder COŞĞUN katılımcıların öneri ve dileklerini dikkate alarak ilimizin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarla ilgili gelişmesi, kalkınması ve turizme yönelik faaliyetlerin arttırılması adına her türlü desteği Valilik olarak vereceklerini vurguladı. Yöre halkının geçimine katkı sunacak balık yetiştiriciliği, seracılık, bakırcılık, organik tarım gibi kursların değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Özellikle unutulmaya yüz tutmuş meslek ve ürünlerin canlandırılması konusunda gerekli çalışmaların yapılmasının faydalı olacağını belirtti. Vali yardımcısı Önder COŞĞUN, il ve ilçelerden gelen katılımcılara teşekkürlerini sunarak toplantıyı sonlandırdı.

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Hayat Boyu Öğrenme Toplantı2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Hayat Boyu Öğrenme Toplantı2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Hayat Boyu Öğrenme Toplantı2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Hayat Boyu Öğrenme Toplantı2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Hayat Boyu Öğrenme Toplantı2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Hayat Boyu Öğrenme Toplantı2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Hayat Boyu Öğrenme Toplantı2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Hayat Boyu Öğrenme Toplantı2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Hayat Boyu Öğrenme Toplantı2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Hayat Boyu Öğrenme Toplantı

Dere Mah. Şehit Ömer Zeki Varan Sok. No35 - 0 466 280 98 00 / 0 466 280 98 01

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.