ARTVİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı İl Millî Eğitim Komisyonu Toplantısı Yapıldı

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı İl Millî Eğitim Komisyonu Toplantısı Yapıldı

  7 Aralık 2015 tarihinde İl Millî Eğitim Müdürü Abdulcelil KAHVECİ’nin başkanlığında yapılan toplantıda KAHVECİ bütün katılımcıları selamlayarak 2015-2016 eğitim öğretim yılına güzel bir başlangıç yapıldığını ifade etti. 

  İl Millî Eğitim Müdürü Abdulcelil KAHVECİ, Artvin 3.Eğitim Çalıştayında alınan kararlar doğrultusunda il genelinde gerçekleştirilen eğitim faaliyetleri ve projeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

  Başarıyı artırmaya yönelik uygulanmakta olan destekleme ve yetiştirme kurslarının önemine değinen KAHVECİ, ilimizde yaklaşık 10.000 öğrencinin bu kurslardan istifade ettiğini vurgularken bu kurslara katkı sunan tüm öğretmen ve idarecilere teşekkür etti. Tüm okulların donatım ve kırtasiye ihtiyaçlarının anında giderildiğini ifaden KAHVECİ, Kurs Merkezi olarak hizmet veren okulların da bu bağlamda ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda sürekli desteklendiğinin altını çizdi. 

  İl Millî Eğitim Müdürü Abdulcelil KAHVECİ, ilimizde EBA (Eğitim Bilişim Ağı)’ya kayıtlı 23.600 öğrencinin olduğunu, bu sayının kayıt olması gereken öğrenci sayısının %98’ine tekabül ettiğini bu sonucun ilimiz için iyi bir sonuç olduğunu, hedeflerinin %100 olduğunu vurguladı. 

  Öğretmenlerin Mesleki gelişimlerinde Hizmetiçi eğitim faaliyetlerinin önemine vurgu yapan Abdulcelil KAHVECİ bu doğrultuda, Artvin Çoruh Üniversitesi ile işbirliği yaparak 134 öğretmenin “Yapılandırmacı Yaklaşım” seminerinden yararlandığını belirtti. Bir sonraki aşamada ise soru hazırlama teknikleri semineri düzenleneceğini hatırlattı. Hizmetiçi eğitim faaliyetlerinin uygulamalı etkinliklerle zenginleştirildiğinde daha faydalı olduğuna değinen KAHVECİ, bu eğitimlere katılımın gönüllülük esasına dayandığını, bunun da başarıyı artırdığını ifade etti. TÜBİTAK Projeleri ile ilgili olarak proje hazırlayacak öğretmenlere ise dört saatlik eğitim verileceğini belirtti. 

  İl Millî Eğitim Müdürü KAHVECİ, ilimizdeki rehber öğretmenlere yönelik  “Akran Arabuluculuğu” eğitimlerinin verileceğini söyledi. Öğretmenlerimize “Proje Döngü Yönetimi Eğitimi”nin de verilerek projelerle ilgili aktif katılımın artırılmasına katkı sunulacağını ifade etti.

  Okulöncesi eğitim kurumlarındaki öğretmenler için Montessori eğitimlerinin önemine değinen KAHVECİ, eğitimlerin ardından okullarımızın bu yönteme uygun materyallerle destekleneceğini belirtti. 

  Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Hüseyin SIRIM, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanmakta olan Engelleri Birlikte Aşalım Projesi kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Temsilcisi ile beraber özel eğitime muhtaç bireylerin ailelerini ziyaret ettiklerini ifade ederken, rehber öğretmeni olmayan okullara da sınavlarla ilgili bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını belirtti. 

İl Millî Eğitim Müdürü Abdulcelil KAHVECİ, çalıştayın ana temalarından birini oluşturan Değerler eğitiminin önemine vurgu yaparak, değerler eğitimi çalışmaları kapsamında çeşitli kurumlardan da (AÇÜ, İl Müftülüğü vb.) destek alındığını, bu sayede faaliyetlerin daha verimli olacağını, değerler eğitimi ile ilgili yapılan çalışmaların uygulamaya yönelik faaliyetleri içermesi halinde amacına ulaşacağını ifade etti. Toplantıya katılan okul, kurum yönetici ve öğretmenleri   değerler eğitimine yönelik  uyguladıkları çalışmaları paylaştılar.

  İl Millî Eğitim Müdürü Abdulcelil KAHVECİ, 0-18 yaş aile eğitimlerine yönelik eğitim faaliyetlerinin yapıldığını, ilimizde okulların velilere ulaşabilme oranının yüksek olduğunu, bu durumun sevindirici olduğunu ifade etti. Okul-veli işbirliği içerisinde, eğitimin daha kaliteli olacağının altını çizen KAHVECİ, kurumumuz bünyesindeki bütün birimlerin katkılarıyla aile eğitimlerinin daha çok teşvik edileceğini ve arttırılacağını vurguladı. Velinin eğitime katılımının artmasıyla daha başarılı ve sağlıklı nesiller yetiştirileceğini, okul başarısının ve toplamda il başarısının artacağını ifade etti.

  Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Orhan SEVİM, aile eğitimlerinin ilkokul düzeyinde daha etkili olduğunu, bu bilincin velilere öğrencisi ilkokuldayken verilmesinin daha faydalı olacağını vurguladı.

  Aile Eğitimi seminerleriyle ilgili olarak velileri bilinçlendirmeye yönelik çalışmaların iyi bir koordinasyonla arttırılması ve katılımcı sayısının yükseltilmesinin önemine değinen Karadeniz Bakır İlkokulu Müdürü Cevat ÜNAL, bu eğitimlerin çeşitli eğitim materyalleriyle desteklendiğinde daha çok verim alınacağını ifade etti. 

  Kitap okuma zevk ve alışkanlığının kazandırılması yönünde il genelinde yapılan uygulamalardan bahseden KAHVECİ, okuma etkinlikleri ile ilgili yapılan çalışmaların yarışma olarak değil de şenlik havasında gerçekleştirilmesinin daha etkili olacağını vurguladı. Bu amaçla okuyucu-yazar buluşmalarının düzenlenerek “Kafkasör Okuma Şenliği” adı altında il merkezinde, benzer uygulamaların ilçelerde de Sahara, Macahel, Karagöl gibi belirlenen alanlarda şenlik havası içinde yapılmasının önemine değindi.

Masal Anlatma Şenliğinin bu yıl Artvin’e özgü yöresel masallarla gerçekleştireceklerini belirten KAHVECİ, yöresel kültürün ve bu kültürü oluşturan değerlerin nesillere aktarılması noktasında eğitimcilere büyük görev düştüğünü söyledi. 

  Okullarımızda öğretmenler rehberliğinde öğrencilerimiz tarafından hazırlanan tiyatro çalışmalarının da Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenecek tiyatro şenlikleri kapsamında sahneleneceğini ayrıca il dışından da bu etkinliğe tiyatro gruplarının davet edileceğini ifade etti. 

  Bilimsel çalışmalarla ilgili olarak da ilimizde 62 okulun TÜBİTAK 4006 projelerine başvuru yaptığını söyleyen KAHVECİ, bu sayının Türkiye genelinde çok iyi bir ortalama olduğunu ifade ederek proje etkinliklerinde ve sınavlarda başarılı olan öğrencilerin Çanakkale gezisiyle ödüllendirileceğini hatırlattı. 

  Abdulcelil KAHVECİ, 7 Mart Artvin’in Kurtuluşu kapsamında; Artvin Belediyesinin katkılarıyla Artvin konulu Bilgi Yarışması, Artvin temalı resim, şiir ve kompozisyon, resfebe yarışması, Artvin Yöresi Türküleri Etkinlikleri düzenleyeceklerini ifade etti.

  Abdulcelil KAHVECİ, bütün katılımcılara teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.

09-12-201509-12-201509-12-2015

Dere Mah. Şehit Ömer Zeki Varan Sok. No35 - 0 466 280 98 00 / 0 466 280 98 01

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.