ARTVİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MÜDÜRLER KURULU TOPLANTISI YAPILDI

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MÜDÜRLER KURULU TOPLANTISI YAPILDI

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Müdürler Kurulu Toplantısı Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil KAHVECİ başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erkan EVRAN, Şube Müdürleri Metin ÖZYER, Gürsel SEÇKİN,  Ebru SAYGIN, Sinan SOYLU, Mustafa Kemal ÇALIŞKAN ile okul ve kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda ilimizde 9-10-11 Eylül 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen 3. Artvin Eğitim Çalıştayında alınan kararlar değerlendirilerek bu kararlar doğrultusunda yapılacak faaliyet ve projeler konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

Abddulcelil KAHVECİ, 2015-2016 Eğitim öğretim yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak akademik çalışmalarla birlikte sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere de ağırlık verileceğini belirtti. Milli Eğitim Bakanlığının özellikle son 10 yıldır proje tabanlı öğrenme ekseninde çalışmalarını şekillendirdiğini,  müfredatlar dahil olmak üzere tüm eğitim-öğretim faaliyetlerinin bu stratejiyle desteklendiğini vurgulayarak Bu Benim Eserim, TÜBİTAK, TÜBİTAK 4006 ve diğer proje faaliyetlerine nitelikli çalışmalarla katılımın sağlanması gerektiğini ifade etti.

Destekleme ve Yetiştirme kurslarının il genelinde oluşturulan kurs merkezlerinde ortaokul ve lise öğrencileri ilemezunlara hizmet vermeye başladığını ifade eden KAHVECİ, kurslarda görev alan tüm öğretmen ve yöneticilere teşekkür etti.  Bakanlığımızca öğretmenlerimizden  oluşan komisyon  tarafından hazırlanan 40 bin soruluk test bankası ve ayda bir kez yine Bakanlığımızca uygulanacak olan deneme sınavlarıyla öğrencilerin başarı düzeylerinin  tespit edileceğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil KAHVECİ konuşmasına şöyle devam etti.

Eğitimde yöneltme, yönlendirme ve danışmanlık faaliyetleri büyük ehemmiyet arz etmektedir. Öğrencilerin ilgi, istek, yetenek ve kişilik özelliklerinin belirlenmesi ve uygun programlara yöneltilmeleri için Rehberlik Araştırma Merkezince uygulanacak olan çalışmaların sonuçlarının hem öğretmenler hem de velilerimiz tarafından dikkate alınması gerekmektedir. Öğrencilerimizin yetenekleri öğretmenlerimiz tarafından ortaya çıkarılmalı ve bu yetenekler en üst düzeyde değerlendirilmelidir. Bu amaçla gerçekleştireceğimiz faaliyetlerde Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Artvin Çoruh Üniversitesi gibi kamu kurumlarımızla işbirliği içerisinde koordineli olarak çalışmalar yapılacaktır. Öğrencilerimizin ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda yetiştirilmeleri için Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimize her türlü imkân ve desteği sağlamaktayız.

Öğrenci danışmanlığı ve veli ev ziyaretlerini daha sistematik ve verimli hale getirebilmek için öğretmenlerimiz bilgilendirilecektir.

Faaliyetlerimizin ana temalarından birini de öğretmen eğitimleri oluşturmaktadır. Öğretmen eğitimlerini daha ziyade uygulamalı atölye çalışmaları olarak gerçekleştirmeye çalışacağız. Özellikle yapılandırıcı yaklaşım temelli eğitimler, soru hazırlama teknikleri, proje hazırlama teknikleri eğitimleri ile öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerine katkı sunacağız. Bu faaliyetlerden bir kısmı Artvin Çoruh Üniversitesi ile imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarında akademik başarının artırılması,  örnek uygulamaların paylaşımının sağlanması amacıyla her ay farklı eğitim kurumlarımızda yönetici ve öğretmenlerimizle periyodik olarak toplantılar yapılacaktır.

Öğretmenlerimizin mesleki tecrübelerini ve örnek eğitim-öğretim uygulamalarının paylaşımını sağlamak ve öğretmenleri nezih ortamlarda bir araya getirmek amacıyla Öğretmen Buluşma günü etkinlikleri düzenlenecektir.

Eğitim kurumlarımızda özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimize yönelik Bakanlığımızın birçok uygulaması bulunmaktadır. Özel eğitim sınıfları ve destek eğitim odalarının bu çocuklarımızın gelişimlerine önemli katkılar sağlamaktadır. Bu bilinçle bu tür eğitim ortamlarının donanımlarını da en üst düzeyde desteklemekteyiz.

Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak uygulayacağımız Engelleri Birlikte Aşalım Projesi kapsamında özel eğitim, rehber öğretmen ve Aile Sosyal Politikalar İl müdürlüğü uzmanlarıyla il genelinde özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimizi ve velilerini evlerinde ziyaret ederek öğrencinin engel türüne göre ailelerin bilinçlenmesi sağlanacaktır. Ayrıca engelli hakları konusunda bilgilendirme yapılacaktır.

Yine Proje kapsamında Engellilerle ilgili farkındalık oluşturma faaliyetleri arasında öykü, resim, afiş, proje hazırlama etkinlikleri de yer alacaktır. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce hazırlanacak olan Artvin’in Turizm Değerleri konulu boyama kitabıyla hem ilimizdeki öğrencilerimize hem de 80 ilimizdeki diğer öğrencilere Artvin’in turizm değerlerini tanıtmış olacağız.

Öğrencilerimize Okuma zevk ve alışkanlığını kazandırmak amacıyla Kafkasör’de okuma şenlikleri ve okuyucu-yazar buluşma etkinlikleri düzenlenecektir. Okullarımızın kütüphaneleri zenginleştirilerek, öğrencilerimizin daha çok kitapla tanışmaları sağlanacaktır.

Ayın Performanslı Okulu Projesi (AYPOP) çalışmalarıyla okulların hem eğitim öğretim faaliyetleri hem de okul binalarının temizlik, tertip ve düzen açısından değerlendirilmesi yapılacaktır.

 İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil KAHVECİ, tüm eğitim faaliyetlerine katkıda bulunan başta Valimiz Sayın Kemal CİRİT’e;  Artvin Belediyesine, Artvin Çoruh Üniversitesine, Artvin Emniyet Müdürlüğüne, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne, İŞKUR İl Müdürlüğüne, Artvin Müftülüğüne teşekkürlerini sunarak, gelecekte daha başarılı ve mutlu bir Artvin oluşturma azmiyle tüm eğitim paydaşlarıyla hep birlikte çalışacaklarını ifade etti.

 

Toplantı diğer gündem maddelerinin görüşülmesi ve katılımcıların dilek ve temennileriyle sona erdi.

müdürler kurulumüdürler kurulumüdürler kurulumüdürler kurulu

Dere Mah. Şehit Ömer Zeki Varan Sok. No35 - 0 466 280 98 00 / 0 466 280 98 01

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.