ARTVİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu 2.Toplantısı Yapıldı.

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu 2.Toplantısı Yapıldı.

9 Mart 2017  Perşembe günü,   Artvin Valiliği Çoruh Toplantı Salonunda Vali Yardımcısı Önder COŞĞUN başkanlığında gerçekleştirilen Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil KAHVECİ, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Özcan KÖSE merkez ilçe  ve diğer ilçelerin   Halk Eğitimi Merkezi Müdürleri ve çeşitli kurumlardan temsilciler katıldı.

Toplantı, Vali yardımcısı Önder COŞĞUN’un katılımcıları selamlamasıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil KAHVECİ, gündem maddeleri doğrultusunda Hayat Boyu Öğrenmenin amacı, kapsamı ve yararlarını dile getirerek 3 Kasım 2016  tarihli  toplantının kararlarını okudu, 2016-2017 eğitim öğretim yılında Artvin genelinde açılan kurs ve kursiyer sayıları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 

İlimiz genelinde,  24 tane okuma-yazma kursu, 418 tane mesleki ve teknik kurs, 456 tane de genel kurs olmak üzere toplam 898  kurs açıldığı bilgisini vererek bu kurslara toplam 15.542 kişinin iştirak ettiğini bildirdi. 

Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında 2016-2017 eğitim öğretim yılında il genelinde açılan 34 Aile Eğitimi Kursuna toplam 575  kişinin katıldığını ifade eden Abdulcelil KAHVECİ, aile eğitimlerinin ehemmiyetine vurgu yaparak bu eğitimlere bu yıl katılımın daha da artması için velilerin teşvik edildiğini belirtti. 

Lise mezunlarına yönelik Destekleme ve Yetiştirme Kurslarıyla ilgili olarak ise 2016 eylül ayında tanıtım ve duyuruların afiş, broşür ve web siteleri aracılığı ile yapıldığını,  bu kurslara katılmak isteyen mezunlar ile kurslarda görev almak isteyen öğretmenlerin başvurularının https://e-kurs.eba.gov.tr  adresinden alındığını hatırlattı. Mezun öğrencilere yönelik düzenlenen Destekleme ve Yetiştirme Kurslarından  1.dönem 225 kişinin, ikinci dönem ise 173  istifade ettiğini belirtti. Gündem maddeleri doğrultusunda Açık öğretim kurslarından bahseden KAHVECİ; Açık öğretim okullarında okuyan öğrencilere yönelik destekleyici kursların gelen taleplere göre açıldığını, eğitimi yarım kalan veya daha üst öğrenime devam etmek isteyen bireylerin her fırsatta teşvik edilerek Halk Eğitimi Merkezlerine yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Okuma-yazma kurslarıyla ilgili olarak ise  kursların, Halk Eğitimi Merkezlerince sürekli olarak açıldığını ifade  ederek,  TÜİK tarafından verilen okuma yazma istatistiklerinin düzenli güncellenmesi ve okumaz yazmazların ev adreslerine ulaşılmasını sağlayacak yazılım alt yapısının oluşturulması ile eğitilecek bireylere kolayca ulaşılabileceğini,  muhtarlar ve  aile hekimleri ile işbirliği yapılarak okumaz yazmazlara ulaşılarak eğitimlerinin tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi. Bu kapsamda ilçelerimizde açılan 24 kurstan 31 kişinin istifade ettiğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil KAHVECİ, bunların dışında sosyal kültürel kurslar, mesleki ve teknik kurslar (Arıcılık, Elektrik tesisatçılığı, Aşçılık, İş  makineleri  kursları, Engelli bakımı kursları, Sürü yönetimi elemanı kursları) ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatları (Halıcılık, ahşap hediyelik eşya, sepet örücülüğü, bakır işlemeciliği vb.)  ile ilgili bilgi vererek el işi ürünlerin pazarlanması için kamu kurum ve kuruluşlarının da desteğiyle yerel imkânlarla satış reyonlarının oluşturulup unutulmaya yüz tutmuş eserlerin yaşatılmasıyla birlikte,  kursiyerlerin kendi satacakları ürünlerinden gelir sağlayabileceklerini ifade etti. Bu kapsamda, 2016-2017 eğitim öğretim yılında Ardanuç ilçemizde  açılan 49 kurstan 815 kursiyer, Arhavi’de açılan  106 kurstan 2164 kursiyer, Borçka’da 114 kurstan 1864 kursiyer, Hopa’da 108 kurstan 2060 kursiyer, Murgul’da açılan 20 kurstan 356 kursiyer, Şavşat’ta açılan 58 kurstan 1080 kursiyer, Yusufeli ilçemizde açılan 50 kurstan 1076 kursiyer ve merkez ilçede açılan 393 kurstan 6122 kursiyer istifade ettiğini belirtti.

Toplantının sonunda Hayat Boyu Öğrenme kapsamında açılan ve açılması planlanan kurslarla ilgili İl ve İlçe Halk Eğitimi Merkezi müdürleri söz alarak görüşlerini belirttiler.

Vali yardımcısı Önder COŞĞUN katılımcıların öneri ve dileklerini dikkate alarak ilimizin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarla ilgili gelişmesi, kalkınması ve turizme yönelik faaliyetlerin arttırılması adına her türlü desteği Valilik olarak vereceklerini vurguladı. COŞĞUN, özellikle mesleki ve teknik kursları bitiren kursiyerlerin istihdamının takip edilmesi gerektiği ve bu konuda koordinasyonun gerekliliğini vurguladı. Vali yardımcısı Önder COŞĞUN, il ve ilçelerden gelen katılımcılara teşekkürlerini sunarak toplantıyı sonlandırdı.

09-03-201709-03-201709-03-201709-03-2017

Dere Mah. Şehit Ömer Zeki Varan Sok. No35 - 0 466 280 98 00 / 0 466 280 98 01

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.