ARTVİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Özel Eğitim Öğretmenleri Mesleki Paylaşım ve Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Özel Eğitim Öğretmenleri Mesleki Paylaşım ve Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

   18 Ekim Salı günü saat 14.00’te Artvin Öğretmenevi Toplantı Salonunda yapılan Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil KAHVECİ, Milli Eğitim Şube Müdürü Özcan KÖSE, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili Ebubekir ÖZTÜRK ve ilimizdeki özel eğitim öğretmenleri katıldı.

   Gündem maddeleri doğrultusunda ; Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Danışma Komisyonunda alınan kararlar, 2016-2017 eğitim öğretim yılında Özel Eğitim Hizmetleri alanında ilimizde yapılması planlanan çalışmalar , (Engelleri El Ele Aşalım Projesi, risk grubuna giren öğrencilerin tespiti ve sonrasında yapılacak çalışmalar, engelliler haftası etkinlikleri, özel eğitim öğrencilerine yönelik seminer programları vs.) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetlerinin yürütülmesinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinin görüşülmesi, 0-18 Yaş Aile Eğitimi Kursları gibi konular görüşüldü.

   Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil KAHVECİ, “2015-2016 eğitim öğretim yılında özel eğitimle ilgili çok güzel çalışmalar yaptık. Bu konuda sizlere  teşekkür ederim. Geçen yıl açtığımız Destek Eğitim Odaları seksen ile örnek olabilecek nitelikte gerçekleşti. Engelleri Birlikte Aşalım Projesi kapsamında resim, afiş, proje yarışmaları düzenledik. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından  öğrenci ve öğretmenlerin engelli öğrencilerle ilgili öyküleri derlenerek “Engelli Dostu Öyküler” kitabı çıkarıldı. Özel eğitime ihtiyacı olan okul öncesi öğrencilerin eğitime kazandırılması ile ilgili geçen yıl 52 öğrenciye öğretmen ve derslik, ihtiyaç duyulması halinde de araç desteği sağlandı. Özel eğitim sınıfları için ihtiyaç duyulan  donatım malzemesi ve eğitim materyalleri temin edildi. Bu noktada istediğiniz her türlü materyali alma konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak katkı sunmaya devam edeceğiz. Geçen yıl hem özel eğitim sınıfları hem de özel eğitim öğrencileriyle ilgili önemli gelişmeler kaydettik. Katkı sunan bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bu anlamda farklı fikirlerinize de açığız.” sözlerine yer verdi.

18-10-201618-10-201618-10-2016

Dere Mah. Şehit Ömer Zeki Varan Sok. No35 - 0 466 280 98 00 / 0 466 280 98 01

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.