ARTVİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Milli Eğitim Müdürümüzün Kutlama Mesajı

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Milli Eğitim Müdürümüzün Kutlama Mesajı

Kıymetli Meslektaşlarım,  Sevgili Öğrenciler, Değerli Veliler,   

18 Eylül 2017 tarihinde il genelinde yaklaşık 26.000 öğrenci ve 2.089 öğretmen- yöneticimizle birlikte yeni bir eğitim-öğretim yılına başlayacak olmanın mutluluğunu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı itibariyle ilimizde 12 adet anaokulu, 53 ilkokul, 58 ortaokul ve 40 ortaöğretim kurumu bulunmaktadır. Rehberlik Araştırma Merkezi, Eğitim Uygulama Okulu ve Halk Eğitim Merkezleri gibi kurumlarımızla birlikte il geneli toplamda 224 adet eğitim kurumumuz mevcuttur.

Bir ülkenin refahı ve mutluluğu, ekonomik, kültürel ve sosyal faktörlerin yanında ülke halkının nitelikli ve sürekli eğitim almasına bağlıdır. Eğitim, her zaman olduğu gibi insan davranışlarını geliştiren, insanların birbirleriyle ve toplumla ilişkilerini sağlayan bir araç olarak 21. yüzyılda da önemini sürdürecektir. Küreselleşen dünyada eğitim, sürekli öğrenmeyi, bilgi edinmeyi, bilgiye ulaşmayı, bilgi üretmeyi, bilgiyle yaşamayı sağlayan bir süreçtir. Kalkınmış ve modern ülkeler eğitim sistemlerini sürekli yenileme ve gözden geçirme ihtiyacı duymaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığımızın, 2023 eğitim hedefleri doğrultusunda yürüttüğü reformlardan biri de yeni müfredat programıdır. Ana odaklarında ‘sadelik, ahenk ve bütünlük, yerli ve milli değerler ile güncellik’ değerlerinin olduğu ve bu yıl ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf,  lise 9. sınıflarda toplam 51 derste uygulanacak olan yenilenen müfredat programıyla 2017-2018 eğitim öğretim yılına başlıyoruz.

Yenilenen müfredatla öğrencilerimize aktarılmak üzere 10 kök değer (adalet, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik, yardımseverlik), 9 yeterlilik ve beceri: anadilde iletişim, yabancı dillerde iletişim, matematik yeterliği, bilim ve teknoloji yeterliği, dijital yeterlik, öğrenmeyi öğrenme, insiyatif alma ve girişimcilik algısı, sosyal ve kamusal yeterlikler, kültürel farkındalık ve ifade konuları belirlendi. Öğretmenlerimize ve eğitim kurumu yöneticilerimize  6-15 Eylül 2017 tarihleri arasında mesleki çalışmalar döneminde yenilenen müfredatla ilgi eğitimler verilerek bu konudaki tüm hazırlıklar tamamlandı.

Ülkemizin eğitim politikalarını,  stratejilerini, uzun vadeli hedeflerini, değerlerini  rehber edinerek uygulamaya devam ettiğimiz Artvin’de Her Yönüyle Eğitimin Niteliğini Geliştirme (AHENG) Projesi ile  geleceğimize büyük bir heyecan ve kararlılıkla yön vermeye devam edeceğiz.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı okullarımızda yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimizin katkılarıyla akademik, sosyal, sportif, kültürel, sanatsal alanlarda elde edilen başarıların daha da üst noktalara taşınması için gayret ve çabaların yoğunlaştığı bir yıl olacaktır.

Değerli öğretmenlerimiz,

Günümüzde bilgiye sahip olma, iktisadi hayatta ve toplumsal ilerlemede en belirleyici rolü üstlenmektedir. Bu kapsamda; yarının büyüğü olan çocuklarımızı hayata hazırlarken onları hem güncel bilgiyle donatmalıyız;  hem de onların millî ve manevî değerleri özümsemiş, araştırma, sorgulama yeteneğine sahip, bilgi üretebilen ve değerlendirebilen, bilimsel gelişmeleri takip eden bireyler olmalarını sağlamalıyız. Bu konuda en büyük sorumluluk öğretmenlerimize düşmektedir.

Eğitim sistemimizdeki değişim ve ilerlemeye bağlı olarak eğitim-öğretimin kalitesini artırmak adına fedakârca çalışacağınıza güvenimiz tamdır. Hiç şüphesiz yeni nesil, sizlerin elinde şekillenecek, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.”

Değerli meslektaşlarım, çocuklarımız siz kıymetli öğretmenlerimize emanettir. Sizlere yürekten inanıyor, güveniyor ve başarılar diliyorum.

Sevgili Öğrencilerimiz;

Sizlerin varlığı, bizim en büyük gücümüzdür. Kendinize hedefler belirlemeli ve bu hedefler için elinizden geleni gayreti göstermelisiniz. Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz, çok çalışmanız asla yılgınlığa düşmemenizdir. Unutmayınız ki öğretmenleriniz ve aileleriniz zorlandığınız her konuda her zaman size destek olacaklardır. Bununla birlikte insanları sevip saymalı, paylaşmayı bilmeli, arkadaşlık duygularınızı geliştirmeli, topluma yararlı bir birey olmalısınız. Bu değerlere önem vereceğinizi biliyor ve yeni eğitim-öğretim yılında sizlere sağlık, esenlik ve başarılar diliyorum.

 Kıymetli Velilerimiz;

Saygıdeğer anne babalar; evlatlarınız bize emanettir. Evlatlarınız bizim çocuklarımız olarak huzurlu ve emin bir eğitim ortamında, geleceğe en donanımlı şekilde hazırlanmak için eğitimlerini sürdüreceklerdir.

Günümüzde olduğu gibi gelecekte de kendinizden daha çok önemsediğiniz evlatlarınızın kendilerine ve ülkemize faydalı ve hayırlı bir insan olarak yetişmeleri için sizlerin görevi öğrencinize, okulunuza sahip çıkmak ve onları desteklemektir. Çocuklarımız için okullarımız ile sürekli iletişim ve iş birliği içinde olun. Öğrenci-öğretmen-okul  yönetimi  ve veli arasında kurulacak sağlıklı bir iletişim, öğrencilerimizin başarılarını artıracaktır. Desteğinizi devam ettirmenizi arzu ediyor ve bütün velilerimize yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle geleceğimizi şekillendiren siz kıymetli öğretmenlerimizin, yarınlarımızın teminatı olan sevgili öğrencilerimizin,  eğitim öğretimin vazgeçilmez paydaşları olan değerli velilerimizin ve tüm eğitim camiamızın İlköğretim Haftası’nı kutluyor, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının Artvin’imize, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, gelecekte daha başarılı ve mutlu bir Artvin oluşturma azmiyle sizleri selamlıyor, saygılarımı sunuyorum.

Dere Mah. Şehit Ömer Zeki Varan Sok. No35 - 0 466 280 98 00 / 0 466 280 98 01

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.