ARTVİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı İl Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu II. Toplantısı Yapıldı

Artvin Öğretmenevi Toplantı Salonunda Artvin Valisi Sayın Yılmaz DORUK başkanlığında yapılan toplantıya, Artvin Vali Yardımcısı Ahmet Salih POÇANOĞLU, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Zafer İNCE, İl Millî Eğitim Müdürü Fahri ACAR, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Abdurrahman ANLAŞ, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet ERTÜRK, İl Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Faris KESKİN, Artvin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Başkanı Hakkı SEYHAN, Çoruh Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Zehra Sedef KORKMAZ, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Tülay YILMAZ ÖZDEMİR, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, sendika temsilcileri ile merkez ilçe ve 8 ilçe halk eğitimi merkezi müdürleri katıldı.
2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı İl Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu II. Toplantısı Yapıldı

Artvin Valisi Sayın Yılmaz DORUK toplantıda yaptığı konuşmasında, hayat boyu öğrenme alanında yapılan çalışmaların ilimizin tanıtılması, turizm potansiyeli ve yerel üretimin ekonomiye dönüştürülmesinde önemli olduğunu ifade etti. Atılacak bilinçli adımların nitelikli ürünler geliştirme, tanıtım ve markalaşma hedefine katkı sağlayacağını belirtti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fahri ACAR, yaygın eğitim kurumları ile her yaştan bireye ulaşılabildiğini ifade ederek, Artvin'in hayat boyu öğrenme çalışmalarında güçlü bir alt yapıya sahip olduğunu belirtti. ACAR " Sahip olduğumuz bu güçlü altyapı ile ilimizin sosyokültürel ve ekonomik yaşamına katkı sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kursiyerlerimizin kurslarda kazandıkları beceriler ile ürettikleri ürünlerden ekonomik kazanç elde etmelerini istiyoruz." dedi.

Ardından İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cüneyt KAMACİ, il genelinde yürütülen hayat boyu öğrenme faaliyetleri hakkında gerçekleştirdiği sunumumda; açılan kurslar, üretilen ürünler ve kursiyer sayıları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

İldeki resmi, özel kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenmede iş birliği ve koordinasyonu sağlamak, etkinlikleri birlikte planlamak ve uygulamaya koymak, hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek, verimliliği arttırmak amacıyla düzenlenen toplantı; bir önceki toplantıda alınan kararların değerlendirilmesi, Artvin Valiliği tarafından yürütülen projelerin değerlendirilmesi, salgın sürecinde halk eğitimi merkezlerinde açılan kursların değerlendirilmesi, il ve ilçe düzeyinde hayat boyu öğrenme alanındaki işbirliği imkânlarının araştırılması, ihtiyaçların tespit edilmesi ve karşılaşılan sorunlara yönelik alınabilecek tedbirlerin belirlenmesi, İl Hayat Boyu Öğrenme Eylem Planının hazırlanması, Kurslarımızla Köylerdeyiz Projesi çalışmaları, eğitimler sonucu ortaya çıkan ürünlerin geliştirilmesi, tanıtımı ve satışına yönelik yapılabilecek çalışmaların değerlendirilmesi ile devam etti.

Toplantı, görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sonlandırıldı.

31-03-202131-03-202131-03-202131-03-202131-03-202131-03-2021

Dere Mah. Şehit Ömer Zeki Varan Sok. No35 - 0 466 280 98 00 / 0 466 280 98 01

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.