ARTVİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

ERASMUS+ programı kapsamında KA1 (Bireylerin Öğrenme Hareketliliği ) projelerine ilimizden 14 başvuru yapıldı

ERASMUS+ programı kapsamında KA1  (Bireylerin Öğrenme Hareketliliği ) projelerine ilimizden 14 başvuru yapıldı

  ERASMUS+ programı kapsamında 2016 yılı ülke merkezli projeler kapsamında KA1 (Bireylerin Öğrenme Hareketliliği) projelerine ilimizden 14 proje başvurusu yapılmıştır. Bunların dışında  14 tane de proje ortaklığımız bulunmaktadır.

  Konuyla ilgili açıklama yapan İl Millî  Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, Bakanlığımızın proje tabanlı eğitim ilkesinden hareketle Artvin Millî Eğitim Müdürlüğü olarak AB kapsamında desteklenen projelerin yanı sıra ilimizin de dahil olduğu  DOKA´ya, Uluslar arası, ulusal ve yerel  proje fonlarına sürekli proje sunduklarını, onaylanan ve uygulanan birçok eğitim projelerinin olduğunu ifade etti. Kahveci, Erasmus+ Programı kapsamında hazırlanan projelerle ilgili olarak; "2014-2020 yılları arasında uygulanmakta olan Erasmus+ Programı ile kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının artırılması amaçlanmaktadır.

  Erasmus+ Programı; eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarını kapsamaktadır. Bu projeler hem öğrencilerimiz hem de öğretmen ve yöneticilerimiz açısından  ülkemizdeki eğitim uygulamalarıyla dünyanın çeşitli ülkelerindeki uygulamalari tanıma ve mukayesesi bakımından büyük önem arz etmektedir." dedi.

  2015-2016 Eğitim öğretim yılında Tübitak 4006 kapsamında 53 okulumuz tarafından başvuru yapılmış ve bu başvurulardan 49 tanesi Tubitak tarafından kabul edilerek onaylanmıştır. Onaylanan başvurulardan her biri Tübitak tarafından 5.000  TL ile destek almaya hak kazanmıştır. Böylece Tübitak 4006 kapsamında ilimize toplamda  245 bin TL´lik destek sağlanmıştır.   

Tübitak 4007 kapsamında 1 adet, Tübitak Ortaöğretim Öğrencileri Proje Hazırlama Yarışmasına ise ilimizden 188 adet proje ile katıldıklarını ifade eden KAHVECİ, hazırlanan projelerde nitelik bakımından da gelişme kaydedilmesinin memnuniyet verici olduğunu belirtti. Kahveci projelerin hazırlanmasında, sunulmasında ve uygulanmasında emeği bulunan tüm  yönetici, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. 

  Erasmus+ Programı Nedir?

  Erasmus+ Programı 1 Ocak 2014 itibarıyla uygulanmaya başlayan; eğitim, gençlik ve spor alanlarında farklı yaş grupları ve farklı hedef kitlelere yönelik destekler içeren çatı programın genel adıdır. Erasmus+ Programı içerisinde, önceki programlarda olduğu gibi okul eğitimi, yükseköğretim, mesleki eğitim, yetişkin eğitimi ve gençlik alanına yönelik destekler devam etmekte, bununla birlikte spor alanındaki projelere de hibe desteği sağlanmaktadır. Erasmus+ Programı ile gelen yenilikleri şöyle sıralayabiliriz:

• Hayatboyu Öğrenme Programları bünyesinde yürütülmüş olan Comenius, Erasmus, Leonardo da Vinci, Grundtvig programları ile Gençlik Programı ve  5 uluslararası işbirliği programı (Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink ve Sanayileşmiş Ülkelerle İşbirliği Programı) da dahil edilerek Erasmus+ Programı başlığı altında toplanıyor. Tek program ile daha basit başvuru kuralları ve prosedürler getirilerek parçalı yapı ve mükerrerlikler sona eriyor,

• Yüksek lisansını yapmış öğrencilerin eğitimlerine yurt dışında devam edebilmeleri ve bilgi-yoğun bir işte çalışabilmeleri için gereken becerileri kazanmalarını desteklemek amacıyla hibe garanti programı uygulanmaya başlıyor,

• Daha önceki dönemde uygulanmış olan Yükseköğretim Alanında Sanayileşmiş Ülkelerle İşbirliği (Bilateral Cooperation), gençlik alanını da içerecek şekilde Erasmus+ Programı’nın merkezi projeleri arasında varlığını koruyor. Ancak işbirliği yapılabilecek ülkelerin kapsamı için Erasmus+ Program Rehberi´ni inceleyiniz)

• Yeni öğretim metotları sunarak yükseköğretim kurumları ve işyerleri arasında yaratıcılık, yenilik ve girişimciliği arttırmaya yönelik büyük ölçekli ortaklıklar (Bilgi Ortaklıkları) ve sektörlere yönelik yenilikçi mesleki eğitim-öğretim metotları yoluyla istihdam edilebilirliği arttırabilmek için eğitim ve öğretim kurum / kuruluşları arasında ortaklıklar (Sektörel Beceri Ortaklıkları) oluşturulmasına imkan sağlanıyor,

• Hareketlilik ve ortaklık fırsatları yeni dönemde önemli ölçüde güçlendiriliyor ve özellikle yükseköğretim / mesleki eğitim öğrencileri, öğretmenler, eğiticiler ve gençlik çalışanları için hibe imkanları artırılıyor.

• Erasmus+ KA1 projelerinin başvuruları 9 Şubat 2016 tarihine kadar devam etmektedir. 

Dere Mah. Şehit Ömer Zeki Varan Sok. No35 - 0 466 280 98 00 / 0 466 280 98 01

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.