ARTVİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı “Yenilenen Müfredat Programları Eğitimi Tanıtım Programı” Gerçekleştirildi.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı “Yenilenen Müfredat Programları Eğitimi Tanıtım Programı” Gerçekleştirildi.

2017-2018 eğitim öğretim yılı mesleki çalışmalar dönemi, ‘Yenilenen Müfredat Programları Eğitimi’Tanıtım Programı ile başladı. 6 Eylül 2017 Çarşamba günü Kazım Karabekir Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Erkan HALICI, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil KAHVECİ, merkez ilçe ve diğer ilçelerin milli eğitim şube müdürleri, okul yöneticileri ve formatör öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Artvin Milli Eğitim Müdürlüğünün eğitim öğretim çalışmalarını içeren sinevizyon gösterisi izlendi. Ardından Vakıfbank İlkokulu öğretmeni Gül KÖSE, formatör öğretmenleri temsilen  konuşma yaptı.

Programda açılış ve tanıtım konuşmalarını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil KAHVECİ,  yeni eğitim öğretim yılının öğretmenlere, okul/kurum yöneticilerine, öğrencilere, velilere, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.  2017 yılında Bakanlığımızın üzerinde yoğun bir şekilde durduğu ve mesai harcadığı en önemli gündem maddelerinden birinin mevcut müfredat programlarının yenilenmesi çalışmaları olduğunu belirten KAHVECİ, müfredatın yenilenme gerekçeleri, yenilenen müfredatlarda ne gibi değişiklikler yapıldığı, çalışma süreci ve sürecin çıktılarına dair katılımcıları bilgilendirdi.

Derslerden örneklerle öne çıkan yeniliklerin altını çizen KAHVECİ, bu eğitim öğretim yılında sürecin nasıl işleyeceği, yeni müfredatın ilimizde tanıtımı ve uygulanması süreci ile ilgili olarak 6-15 Eylül 2017  tarihleri arasında Bakanlığımız tarafından yetiştirilen  formatör öğretmenlerimizin katkı sunacağını belirtti. Bu kapsamda Temel Eğitim branşlarında 32, ortaöğretim branşlarında ise 27 öğretmenin formatör olarak yetiştirildiğini ifade eden KAHVECİ, programın başarılı bir şekilde işleyebilmesi için öğretmenlerin çaba ve gayretlerinin son derece önem arz ettiğini vurguladı. Sürece katkı sunan tüm yöneticilere ve eğitimcilere  teşekkürlerini iletti.

 

İl Milli Eğitim Müdürü AbdulcelilKAHVECİ’nin ardından katılımcılara hitaben konuşmasını gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Sayın Erkan HALICI, yeni eğitim öğretim yılı ve yeni müfredatın hayırlı olmasını diledi. Yeni müfredatın uzun çalışmalar sonucunda  iyi niyet ve samimiyetle, üstün çabalarla oluşturulduğunu belirterek bu programı aktaracak olan nihai kullanıcıların çocuklara aktarırken nasıl aktardığının ve aktarma şeklinin önemli olduğunu  belirtti. Yeni müfredatta değerler eğitiminin önemimi vurgulayan HALICI, dijital dünyada yaşayan çocuklarısosyal hayattaki değerlere yakınlaştırmanın gerekliliğini belirterek   yeni müfredat programının bu anlamda çok iyi sonuçlar vereceğine inandığını ifade etti.

06-09-201706-09-201706-09-201706-09-201706-09-201706-09-2017

Dere Mah. Şehit Ömer Zeki Varan Sok. No35 - 0 466 280 98 00 / 0 466 280 98 01

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.