ARTVİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 Eğitim Vizyonu Perspektifiyle Okul-Sektör İşbirliği Toplantısı Gerçekleştirildi

2023 Eğitim Vizyonu Perspektifiyle Okul-Sektör İşbirliği Toplantısı Gerçekleştirildi

2023 Eğitim Vizyon Belgesi ışığında mesleki ve teknik eğitimi değerlendirmek, milli eğitim müdürlüğümüz bünyesindeki meslek okullarımızın sektörle işbirliğini güçlendirmek, sahada ihtiyaç duyulan, aranan elamanlara hangi alanlarda ihtiyaç duyulduğu konularında istişarelerde bulunmak,  ilimizin ilgili sektörlerde gelişime açık alanlarını tespit edip, bu doğrultuda işbirliği içerisinde çalışmaları yürütmek amacıyla ilimizde faaliyet gösteren paydaş kurumlarımız ve Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri yöneticileri bir araya geldi. 

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kenan Güray, Ticaret İl Müdürü Bilal Taş, KOSGEB İl Müdürü Arif Ercan, İl Sağlık Müdürlüğü Temsilcisi Dr. Mehmet Ali Dündar, İŞKUR İl Müdürlüğü Temsilcisi Fatih Mehmet Genç, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkan Vekili Hakkı Seyhan, Sanatkarlar Odası Başkanı Kadir Küçükay, Sektör Temsilcileri İsmail Ustael, İrfan Kuzu, Ahmet Özçelik , mesleki ve teknik lise yöneticileri katıldılar.

Artvin İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliğinde gerçekleşen programda açılış konuşmasını yapan KAHVECİ, öğrencilerin beceri eğitimi ve stajları işletmelerde gerçekleşen okul oranlarında Artvin, 81 il içerinde Türkiye’de 1. sırada yer almasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, öğrencilerimize beceri eğitimi ve staj imkânlarını sağlayan resmi kurumlarımıza ve işletme sahiplerine teşekkür etti.  Okul-sektör işbirliğinin önemine dikkat çeken KAHVECİ,  2023 eğitim vizyon belgesinin mesleki teknik kısmını ilgilendiren boyutları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Mesleki ve teknik eğitimde sektörle birlikte eğitim-istihdam- üretim bağlamında iyi uygulama örneklerinin medya platformlarında görünürlüğü artırılacaktır.

Mesleki ve teknik eğitim müfredatlarının tanıtımına yönelik yönlendirme ve rehberlik dijital platformu oluşturulacaktır. Her yıl, mesleki ve teknik eğitim kurumlarında üretilen ürünlerin sergileneceği bir fuar düzenlenecektir. Mesleki ve teknik eğitime ilgiyi artırmak amacıyla ulusal ve uluslararası yarışmalar düzenlenecek ve başarılı öğrencilere eğitimlerine devam ederken veya mezuniyetten sonra mikro krediler sağlanacaktır.

Mesleki eğitim kurumlarından mezun olan öğrencilere çeşitli kaynaklardan sertifikalı eğitim, nano kredili dersler, endüstri ve akademinin birlikte akredite ettiği dersler ve benzeri imkânlar sağlanarak mezunların kendilerini sürekli yeni bilgi ve becerilerle güncellemeleri sağlanacaktır.

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarındaki çocuklara yönelik özel burs imkânı artırılacaktır. Mesleki ve teknik ortaöğretimdeki çocuklarımızın kendi mesleki alanlarında yükseköğretim programlarına geçişlerine yönelik çalışmalar yapılacaktır.

Çeşitli kurumlardaki ustabaşıların ve kıdemli uzman çalışanların belirlenecek ölçütlerle işbaşı eğitimlerde derslere girmesi kolaylaştırılacaktır.

Yükseköğretime geçmek isteyen başarılı mezunlara yönelik destekler yapılandırılacaktır.

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE EĞİTİM- İSTİHDAM-ÜRETİM İLİŞKİSİ GÜÇLENDİRİLECEK

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının Türkiye’deki sektör liderleri ile yoğun bir şekilde etkileşim hâlinde olması sağlanacaktır.

Mezunlara istihdamda öncelik verilmesi ile mesleki eğitim alanları ve seviyelerine göre farklı ücret uygulanması teşvik edilecektir.

Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliği ile Mesleki ve Teknik Okul sayısı artırılacaktır.

Kamu ve sivil toplum kuruluşlarının mesleki ve teknik eğitim kurumu açma ve finansal katkı sağlama girişimleri desteklenecektir.

KAHVECİ’nin sunumunun ardından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kenan Güray,  Artvin’de mesleki ve teknik eğitimin genel durumu ve bu alanda faaliyet gösteren eğitim kurumları hakkında genel bilgilendirmede bulundu. Program, mesleki teknik eğitim yöneticilerinin kurumlarının faaliyet alanları hakkında yaptıkları bilgilendirmeler, sektörden beklentileri içeren değerlendirmelerle devam etti. Ardından ilgili kurumlar ve işletme sahipleriyle yapılacak ortak çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu.

KOSGEB İl müdürü Arif Ercan tarafından KOSGEB destekleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Sektör temsilcilerinin görüş ve önerileriyle toplantı sona erdi.

13-12-201813-12-201813-12-201813-12-201813-12-201813-12-201813-12-201813-12-2018

Dere Mah. Şehit Ömer Zeki Varan Sok. No35 - 0 466 280 98 00 / 0 466 280 98 01

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.